Gör en insats som volontär i Guatemala

Genom organisationen Common Hope kan det gå att få volontärarbete:
www.commonhope.org/youcanhelp/volunteer.htm
 
Casa Guatemala driver ett antal olika hem för föräldralösa barn i Guatemala. De behöver hela tiden volontärer, dels för att jobba med barnen, men även för att driva sitt backpacker hotell (förövrigt ett av de mysigaste hotell jag bott på i Latinamerika och alla inkomster från hotellet går till deras verksamhet för de föräldralösa barnen).
   Du kan antingen vara kortidsvolontär hos dem på barnhemmet och då får du betala en avgift om 250 dollar per vecka (som bland annat täcker mat och boende på backpackerhotellet).
   Om du stannar minst tre månader och är volontär på barnhemmet, tar de ut en engångsavgift från volontärer på 300 dollar (ca 2 400 kr), sedan har du gratis boende och mat för hela din volontärperiod (du bor i ett hus vid barnhemmet).
   Om du vill hjälpa till på deras hotell kan du stanna kortare period och de tar inte ut någon avgift (du får gratis mat och boende som tack för hjälpen).
www.casa-guatemala.org/volunteer.php
 
Volunteer Peten är en organisation i San Andres (Peten) i Guatemala (Centralamerika) som driver olika projekt i området och de har behov av upp tll 15 volontärer hela tiden. Som volontär här betalar du en avgift och billigast blir det om du stannar i tolv veckor (då är avgiften ungefär 700 kronor per vecka). I deltagaravgiften ingår bland annat boende och måltider hos en lokal familj.
www.volunteerpeten.com/Volunteering.htm

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email