Delta i volontärjobb i Bolivia

Fox Language Academy i Sucre (Bolivia) behöver volontärer som kan hjälpa till att lära ut engelska till barn och vuxna bland lokalbefolkningen. Du kan välja att vara en hjälplärare till den ordinarie läraren, eller köra på egen hand. Många som kommer hit, kombinerar detta med att lära sig spanska också (det är en skola dels för att lära turister spanska och lokalbefolkningen engelska).
   Naturligtvis är de gladast om du stannar länge, men många har kört kortare perioder och skolan är tacksamma för alla insatser som görs av volontärer. Du kan även få hjälp med att hitta volontärplats på exempelvis barnhem eller någon annan organisation i området, om du inte vill lära ut engelska.
www.foxacademysucre.com/en_vol.shtml
 
Inti Wara Yassi återanpassar djur som levt i fångenskap, så att de klarar sig på egen hand i djungeln. De behöver alltid DIN hjälp med att bland annat ta hand om apor, fåglar och olika kattdjur (exempelvis puma och jaguar) på sin djungelstation Parque Machía (Villa Tunari i Bolivia), Parque Ambue Arí (ligger mellan Santa Cruz och Trinidad) och Jacj Cuisi;.
   Oavsett vilken av djungelstationerna du vill hjälpa till på, så måste du stanna i minst 15 dagar. Kostnaden för de första 15 dagarna är från ca 160 dollar (från ca 1 200 kr) och då ingår enkelt boende och tillgång till kök. Därefter 7-8 dollar per dag. På Parque Ambue Arí ingår mat (och är lite dyrare).
   I avgiften ingår bland annat boende (det finns kök så att du kan laga mat) och på Parque Ambue Arí är mat även inkluderat i priset. Du behöver inte anmäla dig i förväg, utan det är bara att dyka upp hos dem, kavla upp ärmarna och köra igång med arbetet…
www.intiwarayassi.org/articles/volunteer_animal_refuge/become_a_volunteer.html
 
Organisationen Amanecer ger föräldralösa och gatubarn ett nytt hem. De behöver hjälp av volontärer för det dagliga arbetet med barnen. Exempelvis att ta hand om barnen, lära ut hur man hanterar och arbetar på en dator, underhåll av deras lokaler eller med att lära ut grunderna i olika lagidrotter (framförallt fotboll och basket). Du måste vara minst 21 år, ha vissa spanska kunskaper och kunna stanna sex månader eller längre hos dem. Som tack för din hjälp får du gratis mat och boende.
www.amanecer-bolivia.org/volunteer.html
 
Nedan är en sajt, som ger tips på ett 20-tal volontärmöjligheter i Cochabamba i Bolivia. Sedan finns även en massa turistfakta om detta ställe i Peru.
www.bolivia-online.net/content_en/cochabamba_voluntariado.php

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Tags:

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *