Läsarfrågor om Brasilien och Argentina

Tjenare Robert! Tack för en grym ressida med mycket bra fakta.
Jag och tjejen tänker sticka till Sydamerika i vinter och börja med Rio. Därifrån tänkte vi ta oss till Iguazu fallen och sen vidare till Buenos Aires. Vi tänkte inte ta några stopp däremellan pga tidsbrist. Min fråga är om det är rimligt att ta buss från Rio till Iguazu och sen till BA? Eller är det för långt? Och hur är kvaliteten på bussarna i de båda länderna? Vi vill undvika flyg så mycket som möjligt!!!
Ha det bra
Mvh Jon Videfors

 
Robert K svarar:
 
Jag åkte för ett par år sedan delar av bussfärden: Sao Paulo – Curitiba – Foz do Iguacu – Iguazu – Buenos Aires.
 
Buss funkar ganska bra i Brasilien. Bussarna är helt okej och sätena kan fällas ganska långt för att halvligga.
Från Rio till Sao Paulo tar det ca sex timmar med buss.
Från Sao Paulos busstation vidare med buss till Curitiba (tar ca 6,5 timmar).
Sammanlagt kostar det ca 150 reals tror jag. Eventuellt finns direktbussar mellan Rio och Curitiba (kör samma väg tror jag).
Slutligen tio till elva timmar (har jag för mig) från Curitiba till Foz do Iguacu.
Det går lokalbuss över gränsen mellan Foz do Iguacu på Brasiliens sida och Iguazu på argentinas sida (kostar några kronor har jag för mig).
 
För att planera bussresande i Brasilien, prova denna sajt (använd sökrutan en bit ned till höger): www.passagem-em-domicilio.com.br
 
Resan mellan Iguazu och Buenos Aires tog cirka 16-17 timmar, men var grymt trevlig. Priserna var låga i Argentina och jag slog till med den lyxigaste bussen med helt fällbara säten (tre i bredd och man kunde fälla dem nästan som en säng). Fick mat på bussen också (middag var förrätt, huvudrätt och efterrätt och mouserande vin till efterrätten). Sov gott på den resan.
   Dessa riktigt sköna bussar som den mellan Iguazu och BA hittade jag inte på någon annan sträcka i Argentina. Tror att det fanns på lite andra destinationer från Buenoas Aires, men ju längre ned man kom i Argentina, så var standarden något sämre (likvärdig med Brasilien). Helt okej alltså, men långt från lyxbussen jag tog från Igu till BA (har för mig att denna lyxbuss bara var ca 80 kronor dyrare än de andra bussarna och det var det värt). Generellt för Argentina när jag var där, så var det lite svårare att få plats på bussarna, bokning samma dag var lite vanskligt (längst nere i södra Patagonien, för färd över till Eldslandet, var det båda när jag skulle dit och tillbaka upp flera dagars väntetid för att få plats på bussarna).
 
För att planera bussresande i Argentina, kolla in: www.plataforma10.com

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email