Bolivia – Besöka Potosis silvergruvor

För den som planerar att ta sig ned I silvergruvorna i Potosi i Bolivia, så är det lite att tänka på innan du inleder denna sight-seeing av gruvorna. Dels ligger markytan på en höjd av ca 4 200 meter över havet, vilket gör att det ofta kan vara minusgrader utomhus, men väl nere i gruvorna kan det vara upp till 45 grader varmt.
   Sedan är inte förhållandena nere i gruvgångarna helt säkra och inte helt hälsosamma. Besökare utsätts för flera olika substanser vid besöket, till exempel asbets och gaser. För en person med normal hälsa, skall dock inte ett kortare besök vara skadligt, men däremot om du till exempel lider av astma, bör du inte gå ned i gruvan. Läs mer om att besöka silvergruvorna och Potosi hos Lonely Planet:
www.lonelyplanet.com/worldguide/bolivia/potosi
 
Se ett gäng videos från besök i Potosis silvergruvor:
www.youtube.com/watch?v=PjXhbKwVq44

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Tags: