Irland – Besök Guinness bryggeri i Dublin

Irland är hemlandet för den mörka ölen Guinness och det hela startade 1759 genom att Arthur Guinness köpte ett gammalt bryggeri bredvid ett kloster i Dublin och började brygga sin egen öl. Och ölbryggandet har alltså fortsatt sedan dess och nu är de en av jättarna i bryggerivärlden..

Du kan besöka Guinness i Dublin (St. James’s Gate) som är öppet alla dagar klockan 9:30-17 (juli + augusti klockan 9-18). Under rundturen hos Guinness och de olika våningsplanen i byggnaden lär du dig allt om hur det går till att brygga Guinness öl. Det hela avslutas med provsmakning uppe på utsiktsavdelningen där du kan kika ut över staden. Rundvandringen gör du på egen hand och är i Guinness Storehouse (alltså inte själva bryggeriet).

Kostnad att besöka Guinness är 18,50 euro (ca 192 kronor) om du köper online (dyrare om du köper biljett på plats) och i priset ingår provsmakning av en öl (ej för barn):
www.guinness-storehouse.com/en/FAQs.aspx

Hitta till Guiness Storehouse (röd pin på kartan):

[google-map-sc zoom=”13″]

Planera besöket i Dublin: www.visitdublin.com

 
Fler Restips om Europa på jordenrunt.nu:

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *