Europa – Tyskland – Het karneval

I staden Köln (Tyskland) hålls årligen en av tungviktarna i Europa när det gäller karnevaler och man har karnevalsfirat i Köln sedan 1823. Det bjuds på karnevalståg i staden och den som besöker karnevalen bör naturligtvis spöka ut sig i en karnevalskostym (ju mer färgglad, desto bättre). För sista minuten kostymer, finns en mängd butiker i staden som säljer allt vad du kan tänkas behöva.

Cologne Carnival hålls den 12-16 februari 2015 och höjdpunkten är Rose Monday (16 feb) då ett stort karnevalståg går en sju kilometers gatuslinga runt staden. Det brukar vara runt 10 000 deltagare i karnevalståget och gatorna flankeras av ungefär 1,5 miljoner åskådare:
www.koeln.de/cologne_tourist_information/events/cologne_carnival
www.koelnerkarneval.de/en/cologne-carnival

[google-map-sc zoom=”6″]

Planera besöket i Köln: www.cologne-tourism.com

 
Jordenrunt.nu har fler tip på karnevaler i världen:

Restips om Europa på jordenrunt.nu:

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *