Läsartips – Tågluffa Gratis som senior i Ungern

StigAllan har skickat in ett kanontips om att resa gratis i Ungern…

Något som är väl dolt på de flesta resesajter är det fantastiska ungerska resealternativet för alla som uppnått den spännande och utmanande 65-årsdagen.

Om man är EU-medborgare, vilket vi svenskar ju är (på gott och ont – i detta fall på gott), så åker man gratis på alla offentliga transportmedel i hela Ungern. Således ett fantastiskt land att tågluffa i. Ta dig bara dit så reser du runt hur länge som helst utan att det kostar ett öre – förutsatt att du åker 2:a klass. Tillägget för 1:a klass är förresten även det mycket förmånligt.

Upplev den goda ungerska maten, det goda ungerska vinet, den goda ungerska ölen och det fantastiska ungerska landet och folket. Och även om du inte behärskar det något krångliga ungerska språket så funkar det bra med tyska och engelska och naturligtvis också det globala teckenspråket.
Med Vänlig Hälsning / StigAllan

Mer info om gratis tågluff i Ungern:
Det stämmer bra det StigAllan säger att EU-medborgare över 65 år reser gratis med tåg i andra klass i Ungern och i första klass är det 60 procent rabatt. Seniorer styrker sin ålder med exempelvis svenskt körkort (med EU-symbol) eller ett nationellt ID-kortet (”Schengenkortet”) och jag antar att ett pass också fungerar. Mer info på följande sida:
visit-hungary.com/sv/allman-information/att-resa-inom-ungern

Skicka gärna ett restips du också!
Jag och alla Jorden runts tusentals läsare blir jätteglada för just Ditt tips…

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *