Grekland – Besök Grekiska sjöar på fastlandet

De flesta som planerar ett besök i Grekland tänker nog nästan uteslutande på att besöka en ö för sol och bad. Men det finns även på fastlandet flera regioner att besöka med vackra sjöar. Några exempel…

Sjön Trihonida (regionen Aetolia, västra Grekland) som bland annat är väldigt populär bland fåglar och närmare 140 fågelarter njuter av Greklands största sjö. På kvällstid lär den ljusen från den lilla byn Arakynthos spegla sig vackert i sjöns lugna vatten.

Sjöarna Great och Small Prespa (regionen Florina) är omgivna av trädklädda berg och berikat av hundratals arter av flyttfåglar. Många besökare kommer hit för att titta på fåglar vid fågelobservatoriet och prata fågelskådning med folk från Hellenic Ornithological Society. I Small Presba finns en flytande bro till ön Saint Achilios och där kan man titta närmare på ruinerna av en gammal kyrka med samma namn som ön. Du kan även besöka byarna Psarades (betyder fiskare) och Aghios Germanos.

Plastira (regionen Agrafon) är en konstjord sjö som även av vissa besökare brukar kallas “Little Switzerland”.

Sjön Pamvotida (regionen Ioannina Basin) ligger vid staden Ioannina (eller kanske man skall säga tvärtom, att staden Ioannina ligger vid sjön Pamvotida). Området bjuder bland annat på en halvö med historiska slott och en ö utan namn (den enda bebodda ön i Grekland utan namn).

Mer fakta och tips på ytterligare en Grekisk sjö

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *