Välj ett etiskt riktigt resandeLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

 
Ny bild

På sajten Ethical Traveler finns bland annat 13 nyttiga tips för hur du på bästa sätt kan visa respekt för de personer och kulturer du möter under resans gång. Bland annat handlar de 13 tipsen om att tänka på vart dina pengar du spenderar utomlands hamnar (så att rätt personer får nytta av ditt besök, med andra ord att lokalbefolkningen är vinnare), att inte ge gåvor till barn (om du vill ge något, kontakta den lokala skolan eller biblioteket och fråga om de behöver något), att lära sig hälsningsfraser på det lokala språket och att lära sig om den lokala kulturen och traditioner.

Titta igenom tipsen: www.ethicaltraveler.org/13-tips

 
Fler ekoturistiska tips på jordenrunt.nu:

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)