Miljövänlig stad i Brasilien

Visste du om att i staden Petropolis i Brasilien har man utvecklat ett system för att omvandla avloppsvatten från fattiga områden, till att bli biogas som kan användas för matlagning. Det är ungefär 20 000 invånare i fattiga områden i staden som får biogas för matlagning och värme genom denna process, därtill produceras även en form av gödsel till odlingar och dessutom renas själva vattnet i denna process och kan släppas ut i floder i området.
www.france24.com/en/20090623-brazilian-town-turning-human-waste-clean-energy
 
Så Petropolis är en ganska miljövänlig stad att besöka (ligger ca 65 km från Rio uppe i bergen) och bland annat hittar du där det gamla sommarpalatset för Brasiliens andre kejsare (Pedro II, som dog 1891). Nu är sommarpalatset ett museum och staden Petropolis brukar även kallas Imperial City.
http://en.wikipedia.org/wiki/Petr%C3%B3polis
www.frommers.com/destinations/petropolis/2847010001.html

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *