Boll

Det finns en magisk leksak som trollbinder de flesta, oavsett ålder eller nationalitet, nämligen bollen. Ta gärna med dig en liten eller stor boll i väskan och jag kan lova dig att den kommer att glädja många och ge dig många nya vänner. En boll funkar alltid för att få kontakt med folk.
   Lek med den tillsammans med andra resenärer eller med människorna du möter på resmålet. Själv brukar jag ofta ha med mig en liten fotboll och spela matcher med de lokala ungarna, alltid lika roligt…
   Jag var en gång i bortre Mongoliet (mitt ute i ingenstans) och bodde hos en nomad-familj som inte pratade engelska (och jag pratade ingen mongolska). Jag gjorde en liten boll av papper, platspåsar och tejp. Har nog aldrig sett två gladare små barn, än när vi sparkade boll med dem. Alla skrattade och var glada…

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email