Statistik över skador på resan

Länsförsäkringar har i samarbete med SOS International tagit fram statistik över skador, olyckor och stölder som drabbat deras kunder (med hemförsäkring inom Länsförsäkringar).
   Bland annat säger undersökningen att av de som under förra året blev sjuka under ett thai besöke och behövde sjukhusvistelse, så var den genomsnittliga kostnaden för detta 25 000 kronor. Tittar man på samma statistik över hela världen, var genomsnittkostnaden för sjukhusvistelse 19 000 kronor.
   Detta kan vara värt att tänka på när du sitter och planerar resan och kanske tycker det är lite dyrt att ordna reseförsäkring. Men om du alltså skulle skippa försäkring under resan (om du exempelvis inte har hemförsäkring), så är det du själv som får betala hela sjukhusräkningen om du skulle behöva uppsöka sjukhus under resan (och att behöva betala 25 000 kronor är ju ingen höjdare).
   Ännu värre blir det om du skulle vara tvungen att anlita ambulansflyg hem till Sverige och inte har någon form av reseförsäkring, för från exempelvis Asien kan ambulansflyg gå på uppemot en miljon kronor (och det är ju absolut inte roligt att bli betalningsskyldig för en så stor summa pengar).
 
Följande är de vanligaste försäkringsskadorna under en resa bland Länsförsäkringars kunder (med hemförsäkring):
Sjukdom 11 376
Fallit, snubblat, ramlat 840
Bagage (ej försening) 811
Bagageförsening 585
Olycksfall övriga 563
 
Läs rapporten i sin helhet (det kan komma upp en ruta framför denna rapport, men klicka på x:et uppe i högra hörnet på rutan, så försvinner den och du kan läsa rapporten):
www.lansforsakringar.se/privat/om_oss/press_och_media/Sidor/
VisaPressmeddelande.aspx?id=2f650088-29c2-49f1-9889-9ed7a823fa4d

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email