Japan – Gratis Guide – Volunteer GuidesLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

japan-goodwill-guides1

Det finns volontärguider (goodwill guides) på ett 40-tal platser runt om i Japan och de guidar (helt gratis) besökare i sin del av landet (till exempel i städer). Det är vanligen studenter, hemmafruar eller pensionärer och de är språkkunniga. De är licenserade genom Japans Turistmyndighet och erbjuder vandringsrutter eller ”syr” ihop speciella program. Enda eventuella kostnaderna som tillkommer är eventuella inträdesavgifter (för dig och din guide) om ni går in någonstans som kostar pengar, eventuella reskostnader (för dig och din guide) och om ni stoppar för att äta lunch (betalar du för din guide).

Du kontaktar själv den sambandsorganisation på den plats du skall besöka (över 80 organisationer på ett 40-tal platser i Japan). Lista finns på följande sida:
www.japan.travel/en/plan/list-of-volunteer-guides/

 

 
Fler restips om norra Asien på jordenrunt.nu:

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *