Malaysia – Sol, bad, dyk eller trekking på Tioman

Tioman är en ö Sydkinesiska sjön som hör till Malaysia och ligger cirka fem mil utanför landets östra kust (delstaten Pahang). Sol och bad är troligen det som sysselsätter flest besökare och tack vare bland annat god sikt under ytan, lockar även undervattensvärlden kring ön till dykning och snorkling.

Även ovan ytan finns äventur för dig som tröttnar på bad och dyk. Denna ganska stora ö, 38 kilometer lång och som bredast 19 kilometer, bjuder på regnskog och vattenfall. den äventyrlige kan ta sig an riktigt utmanande klippklättring på Dragons Horns. Eller bara ta en lite lugnare vandring genom djungeln och upptäcka öns inre.

www.pahangtourism.org.my/index.php/destinations/islands-beaches/tioman
www.tourism.gov.my/en/Master/Web-Page/Places/
States-of-Malaysia/Pahang/Tioman-Island-Pahang

[google-map-sc zoom=”8″]

 
Fler restips om Malaysia på jordenrunt.nu:

Fler spännande restips om Sydostasien:

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *