Gratis på Bank of Thailand Museum

I närheten av Bangkok (Thailand) finns ett ganska spännande museum och som troligen inte har jättemycket utomstående besökare. Det handlar om Bank of Thailand Museum och som man kan ana handlar museumet om pengar och då så klart med huvudfokus på thailändsk valuta genom historien (även innan man hade riktiga pengar).
   Museumet är beläget i Bang Khunphrom Palace och Thevaves Palace och som det ser ut är även arkitekturen och landskapet omkring ytterligare en anledning till besök.

Det är dock inte helt enkelt att besöka museet, som visserligen har gratis inträde, men är man inte anställd på banken (och det är väl inte du!) måste man boka besöket i förväg (minst en vecka i förväg och eventuellt måste man vara en grupp). Kolla mer på följande sida hur ett besök går till (och sedan på övriga sidor på deras sajt kan du läsa om museumet och dess byggnader):
www.bot.or.th/English/BOTMuseum/Visit/Pages/Visit.aspx
www.tourismthailand.org/See-and-Do/Sights-
and-Attractions-Detail/Bank-of-Thailand-Museum–60

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *