Världens längsta ziplinefärd i Nepal

I Nepal hade man i somras premiär för det som lär vara världens längsta zip-färd (”flyga” nedför en 1 850 meter lång vajer). Starten för ”flygturen” sker på cirka 1 500 meters höjd i Serankot (ca 40 minuter från staden Pokhara) och slutar 600 meter längre ned i Hemja.

Galet hög fart nedför, kring 140 km per timma och två personer kan samtidigt flyga bredvid varandra. Innan man zippar ned, har man utsikt mot berget Annapurna och även under färden ned är utsikten kanon. Kostnaden är 70 dollar och i priset ingår transport till och från Pokhara.
www.highgroundnepal.com/activity/zipflyer.html

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *