Kinatåg – Mikael frågar och Elisabet svarar

Saxat från Jorden Runts sida på Facebook…

Mikael M ställde frågan:
Någon här som åkt tåg inrikes i kina hör av dig – vill ha all info som går att få?

Elisabet F kom med ett utförligt tips:
Jadå, åkte en del tåg i Kina i våras. Dock inte så mycket som vi tänkt oss eftersom det oftast är lättare att få bussbiljett. Det går nämligen sällan att köpa tågbiljett samma dag eller med bara någon dags framförhållande. Man behöver vara ute i god tid och dessutom är det ofta låååånga köer till biljettluckan.
   Kan rekomendera att testa nattbussarna istället, om du tänkt åka nattetid det vill säga. Jag tycker nästan det är bättre eftersom dessa bussar är försedda med sängar i tre rader, två våningar. Antingen finns det toalett på bussen eller – vanligare – är det något eller några stopp för att gå på toaletten.
   Ska man åka nattåg är det öppet från kupéerna ut till korridoren och där röks det, spottas mm – trots förbudsskyltarna. Vi åkte en gång tåg nattetid i sittvagn – sovplatserna var slut. Det var då säten i 90 graders vinkel, utan att kunna fälla dom alls. Det var en seg natt!!
   Däremot går dom med matvagnar genom tågvagnarna, vilket ju kan vara bra. På stationerna finns jättestora cisterner med kokande vatten. Folk köper med sig byttor med nudlar och fixar sedan iordning mat med varmvattnet. Detta provade vi och det funkade utmärkt. Vattnet är skållhett, så alla bakterier är säkert döda för länge sen…

Ännu fler som tågat i Kina får gärna komma med tips till Mikael!
Tipsa antingen härunder till höger som en kommentar eller gå till Jorden Runts facebook-sida och skriv där (Tusen tack till Elisabet och andra som svarar/tipsar)!
www.facebook.com/pages/Jorden-Runt/173594616018983

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *