Kina – Bo i tre jättelika statyer

Tianzi (Son of the Heaven) Hotel i Kina har ett milt sagt annorlunda utseende och är byggt som tre stycken jättelika statyer av män. Statyhotellet är tio våningar högt (ca 42 meter) och ligger i distriktet Yanjiao (i utkanterna av Peking). De tre statymännen lär vara gudar som representerar i tur och ordning (skriver det på engelska då det är lite svårt att översätta på ett bra sätt): ”god of long-living” (visserligen enkel att förstå, långt liv), ”god of blessing” och ”god of officer”. Se bilder på statyhotellet på följande sida:
www.killerdirectory.com/blog/architecture/strange-hotel.html

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *