Bo hos lokalbefolkningen i Thailand

Ett av de mest spännande sätten att bo under en resa till exempelvis Thailand är att bo i små byar hos en lokal familj (Homestay). Nedan kommer ett tips från Thailändska turistbyrån om just detta…

Homestay innebär, precis som det låter, att bybor öppnar upp sina hem för turister för en eller ett par nätter. Man bor hos familjer som serverar frukost, lunch och middag av närproducerad mat och får möjlighet att delta i familjernas vardag. Byborna lever så nära naturen som möjligt och långt ifrån glamorösa hotell och alla bekvämligheter.
   – Det här är en fantastisk möjlighet för turister att få en inblick i bybornas vardag och se hur de bor och lever med mycket enkla medel. Alla som har möjlighet måste prova på Homestay, det är en oförglömlig erfarenhet som är mycket berikande, säger Mrs. Nalinee Pananon, chef för Thailands turistbyrå i Stockholm.
   Ett exempel på Homestay är byn Mae Kampong Village som ligger en timmes resa norr om Chiang Mai. Byn ligger 1 300 meter över havet och har ett lite kyligare klimat året runt (men det räcker med en extra tröja). I Mae Kampong lever byborna i ett slags kollektiv men i egna hus. Familjerna turas om att ha ”gäster” och delar sedan på pengarna som de får av besökarna.
   Byborna lever oftast som jordbrukare och har mycket begränsade inkomster. Genom att ta emot turister får de lite extra inkomster samtidigt som turisterna får lära sig mer om Thailand bortom stränder och lyxhotell. Exempel på andra Homestay är Tha Papao Homestay i Lamphun som ligger strax söder om Chiang Mai i nordvästra Thailand och Lamai Homestay i Ko Pet som ligger i Nakorn Ratchasima/Korat i nordöstra Thailand.

www.tourismthailand.org/se/home/whats-new/
whats-new-info/?home_news_id=637&cHash=f62983ab8b

Mer om ekoturism i Thailand finns också på:
http://www.teata.or.th/index8b7a.html-l=EN&p=member.htm

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *