Sommaren – bra tid för Thailand

Thailands Turistbyrå vill tipsa om att det även på den svenska sommaren är en bra årstid för att besöka Thailand – läs deras tips nedan:
 
Varje år reser cirka 400 000 svenskar till Thailand och de allra flesta väljer att göra så under vinterhalvåret. Under vår- och sommarmånaderna är det dock fyndläge på semesterresor till Thailand och klimatet är fortfarande härligt. Den som åker då kan tjäna en rejäl slant på allt från flyg till boende och aktiviteter på plats. Dessutom är det betydligt lugnare under sommarmånaderna.
   – I Thailand är det varmt året om, men under sommarmånaderna regnar det mer än under resten av året. Men det regnar i genomsnitt bara ett par minuter om dagen och efter regnet kommer solen snabbt tillbaka. Den här tiden kallas därför för den gröna säsongen, säger Mrs Nalinee Pananon, chef för Thailands turistbyrå i Stockholm.
   Under den svenska sommaren är det få charterbolag som flyger till Thailand och det är då därför vanligt att resenärerna sätter ihop sin egen resa. Prisvärda flygbiljetter brukar finnas en bit in i september, sedan brukar priserna stiga. Dessutom är priserna på boende och aktiviteter ofta lägre på sommaren än under resten av året.
 
Vädret i exempelvis Phuket under den gröna säsongen:
 
Maj
min: 25 grader
max: 33 grader
regn: 270 mm
 
Juni
min: 25 grader
max: 32 grader
regn: 237 mm
 
Juli
min: 25 grader
max: 32 grader
regn: 284 mm
 
Augusti
min: 25 grader
max: 32 grader
regn: 283 mm
 
September
min: 24 grader
max: 31 grader
regn: 387 mm

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *