Thailand – Chiang Mai

Staden Chiang Mai är huvudorten uppe i norra Thailand och är fylld av tempel (runt 300 stycken). Den gamla stadskärnan är muromgärdad med vattenfylld vallgrav utanför.
   Turisterna är många i staden och här finns allt som turisten vill ha. Guest house och hotell, restauranger och gatustånd med smårätter och snacks, resebyråer, souvenirshoppar och Internetcafeer. Marknader säljer allt mellan himmel och jord: till exempel kläder, skor, souvenirer, CD-kopior, kassettband, videofilmer och dataprogram.
   Det gäller att pruta hårt för att få riktigt bra priser om du ger dig ut för att storhandla på marknader, butiker och gatustånd. Du kan läsa mer om prutningens ädla konst här.
 
För att hitta det billiga boendet, bör du bege dig till den gamla stadsdelens östra delar, på var sida om muren finns många, många guest house, restauranger och hotell.
 
Det finns ett Svenska konsulat i Chiang Mai – mer fakta på:
www.swedenabroad.com/Consulates____11585.aspx
 
Utsikt över Chiang Mai
För den som vill ge sig ut på dagsutflykter i grannskapet, finns många möjligheter. Till exempel för att få utsikt över Chiang Mai, finns Doi Suthep med templet Wat Phra That Doi Suthep.
   Berget Doi Suthep hittar du ungefär 16 kilometer väster om Chiang Mai och om du tar dig upp till templet, har du en utmärkt utsikt (i fågelperspektiv) över Chiang Mai. Det är även möjligt att ta sig upp till bergets topp (1685 meter över havsytan).
   Det finns minibussar dit och för den lite mer energiske kan en cykeltur vara ett alternativ. Tungt på ditvägen, men härligt att rulla utför på tillbaka vägen. För den inte lika energiske, lär det vara möjligt att ta cykeln på bussen dit och så är det bara att susa hemåt på cykeln sedan.
   Landskapet kring Doi Suthep inbjuder till utfärder som bjuder på vindlande vägar, vattenfall och härlig utsikt. Kanske du kan hyra en motorcykel för att ta dig dit och navigera runt. Ta det dock lite försiktigt i kurvorna och räkna med mötande fordon under omkörningar även i kurvor.

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email