Indonesien – Unika tigerbilder från Sumatra

Långt inne i Sumatras regnskogar har Världsnaturfonden WWF tagit unika videobilder på en utrotningshotad tigerhona med ungar. Videobilderna från kamerafällorna togs i reservatet Rimband Baling i Riau och nationalparken Bukit Tigapuluh i provinserna Riau och Jambi (Sumatra, Indonesien).
   I dag finns ungefär 3 500 vilda tigrar kvar i hela världen och av dem finns omkring 400 på Sumatra (att det finns så få tigrar beror bland annat på skövlingen av den tropiska skogen och illegal jakt). WWF uppmanar nu skogsbolagen att arbeta för att bevara regnskogen på Sumatra för att säkra de sista vilda Sumatratigrarna.
   Ett av WWFs mål är att vända den negative trenden, då de anser att tigrar är ett av världens mest älskade djur, men också ett av de mest hotade. För att säkra tigerns framtid krävs stora insatser och skydd av större sammanhängande skogsområden. Idag avverkas skogen i snabb takt av bland annat skogs- och pappersmassaföretag, palmoljebolag och illegala avverkare.
   Infraröda kameror med rörelsesensorer är idag viktiga redskap för forskare när de ska identifiera hur hotade djur lever och rör sig. Idag har WWF hundratals kameror installerade runt om i världen. Enbart i provinsen Riau på Sumatras finns ett dussintal kameror. Det är en av dessa kameror som har fångat den sällsynta tigerhonan och hennes ungar.
www.wwf.se/v/illegal-handel/1275791-unik-film-pa-utrotningshotad-sumatratiger

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email