Sticka och värm befolkningen i norra Thailand

BNH Hospital i Bangkok (Thailand) har gått ut med en uppmaning till allmänheten att hjälpa till att ”värma” befolkningen i de norra delarna av Thailand. Man vill helt enkelt att alla som kan och har lust, stickar en fyrkant av garn (15×15 cm stor) och skänker den till sjukhuset. Sedan kommer de att sy ihop bitarna till filtar, som skall delas ut till de som behöver uppe i norr.
   Många är det som redan har stickat en bit och skänkt (till exempel Storbritanniens ambassadör i Bangkok) och det är klart att även du måste göra en insats om du befinner dig i Bangkok. Man hoppas kunna få ihop tillräckligt med stickade fyrkanter för att kunna göra 111 stycken filtar.
   De vill ha ditt stickade bidrag senast i slutet på oktober. Kan du inte sticka, finns det på sjukhuset möjlighet att lära sig och att köpa ett startpaket (garn och stickor). Du finner mer fakta på följande sidor:
www.bnhhospital.com/en/newsdetail.aspx?id=36
www.bnh-lets-knit.blogspot.com
www.khaosanroad.com/bnh/lets_knit/lets_knit.htm
 
PS. Storbritanniens ambassadör har alltså stickat en fyrkant och skänkt, men däremot vet jag inte om exempelvis Sveriges ambassadör gjort det ännu. Om inte, hoppas jag att även Lennart Linnér (Sveriges ambassadör i Bangkok) läser Jorden Runts nyhetsbrev och sedan sätter igång att sticka…
 
Såg just att alla inblandade (25 stycken) på musikalen ”Mamma Mia” i Bangkok har fått ”stickfeber” och nu stickar fyrkanter ”dagarna i ända” (en av deras ljustekniker höll till exempel på att missa att sätta ljus under en av föreställningarna på grund av att han satt med stickorna i handen)…

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email