Så mycket kostar tågen i Indonesien

Jag roade mig med att titta in på sajten för Indonesiens tågbolag (PT. Kereta Api) och kastade ett öga på vad det kostar att åka tåg mellan huvudstaden Jakarta och Yogyakarta (trevlig stad mitt på Java). Den som vill åka billigast, bör ta ett tåg från stationen Pasar Senen i Jakarta och då kostar en resa ungefär 80 kronor (110 000 rupiah). Det finns både kvällsavgångar och avfärd tidigt på morgonen (resorna tar cirka 8-9 timmar):
http://infoka.kereta-api.com/cari/?id_station1=11&id_station2=19&x=19&y=10
   Den som vill åka lite bättre och snabbare med tåg, kan välja tågen som avgår från stationen Gambir i Jakarta och då ligger priset på ungefär 240 kronor. Det finns både morgon- och kvällsavgångar, resan tar kring sju timmar och i priset ingår mat och dryck (plus att man antagligen sitter bättre):
http://infoka.kereta-api.com/cari/?id_station1=2&id_station2=19&x=23&y=8
Naturligtvis kan du söka på priser mellan fler destinationer på sajten. Det kan vara lite indonesiska ord du behöver veta: berangkat = avgång – datang = anlända – malam = natt – siang = förmiddag – makan malam = middag – makan siang = lunch – plih tanggal = avresedagö
   Lite att tänka på är att tågen i Indonesien huvudsakligen går på ön Java (som bland annat hyser städerna Jakarta, Yogyakarta och Surabaya), men det finns även viss trafik på ön Sumatra (grannö norr om Java). På följande sida finns ruttkartor för tågen:
http://infoka.kereta-api.com/informasi/?tipe=25&id_con=102&peta=jawa

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email