Snabbtåg längs Transsibiriska i framtiden

I Ryssland håller man så smått på att diskutera med japanska tågtillverkare om att köra japanska shinkansen (snabbtåg) längs Transsibiriska Järnvägen i framtiden. Bortåt år 2030 kan det eventuellt gå snabbt att ta sig längs den ungefär 900 mil långa järnvägen. Dagens japanska snabbtåg gör ungefär 300 kilometer i timmen och med ett sådant tåg, skulle det således ta något under 40 timmar att åka sträckan mellan Moskva och Vladivostok i rysk fjärran östern.
   Tittar man dessutom på att man i Japan håller på att testa ett nytt extremt snabbtåg, med fart upp mot 600 kilometer i timmen som toppfart, så skulle det med ett sådant ta kring 20 timmar att åka samma sträcka.
   I dagens läge tar dock resan mellan Moskva och Vladivostok lite längre tid, närmare bestämd lite drygt sju dygn…
 
Fler snabbtågsnyheter finner du på:
www.usatoday.com/travel/destinations/2007-11-16-world-fastest-trains-forbes_N.htm

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email