Turista och gynna lokalbefolkningen i Uganda

Den som vill gynna småskalig turism i Uganda och bo ute i småbyar där lokalbefolkningen tjänar på besöket, kan kika på sajten för Uganda Community Tourism Association. Där hittar du tips på mycket spännande, till exempel…


Boomu Women’s Group består av kvinnor i byn Kigaragara och bland annat demonstrerar och säljer de hantverk, plus guidar i byn, tar med besökare på fågelskådning och erbjuder olika former av boende byn (kostar från ungefär 45 kronor per natt). Ett ”all inclusive” paket hos dem med rundturer, frukost och middag plus boende kostar cirka 80 kronor:
www.ucota.or.ug/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=9
www.boomuwomensgroup.org/visit.php

Alldeles i närheten av Kigaragara, ligger dessutom Murchison fall national park:
www.ugandawildlife.org/national-parks/murchison-falls-national-park


Ruboni Community Camp hittar du i byn Nyakalengija och här kan uppleva det dagliga livet för Bakonzofolket och även njuta av spektakulär utsikt mot bergsområdet Rwenzori. Bo billigt (allt från camping från under 20 kronor upp till boende med tak över huvudet för ungefär 140 kr), bli guidad i byn och kring foten av berget, eller varför inte bli botad (om du har några krämpor) av en lokal medicinman (plus bli guidad i en medicinträdgård). Ruboni Community Camp ger inkomst till lokalbefolkningen och en del av intäkterna går till olika projekt i byn:
www.ucota.or.ug/index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=9
www.rubonicamp.com

Alldeles i närheten av Nyakalengija, ligger Rwenzori Mountains National Park:
www.ugandawildlife.org/national-parks/rwenzori-mountains-national-park

Detta var bara två tips, av ett 20-tal spännande ekoturismmöjligheter som du kan bli inspirerad och lockad av på sajten för Uganda Community Tourism Association:
www.ucota.or.ug

Ytterligare planering av ett besök i Uganda:
www.visituganda.com
www.ugandawildlife.org

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email