Läsarberättelse – Vardag hos organisation i Kenya

Läsarberättelse från Helena om hennes vardagen som praktikant hos organisationen Kenwa i Kenya
&nbsp,
Jag är just nu i Nairobi och jobbar för organisationen Kenwa som praktikant, men de tar även emot både manliga och kvinnliga volontärer året runt i mån av plats.
 
En typisk vardag för mig här hos Kenwa består ofta av en form av besök på antingen fältet, d.v.s. hembesök i slumområden hos KENWA medlemmar eller outreach där vi försöker mobilisera människor till att testa sig för HIV på olika områden runtom Nairobi. Beroende på när fältarbetet är klart kommer jag tillbaka till kontoret och hjälper de anställda med de som kan tänkas behöva ha hjälp med.
   De dagar jag spenderar endast på kontoret organiserar jag projekt för KENWAs räkning, just nu i form av samarbete med svenska skolor. Om en vecka ska jag åka till deras barnhem och jobba med barn som har drabbats av HIV/AIDS. Där kommer jag att få ansvar för fem barn och hjälpa dem i deras vardag.
 
Att vara volontär på denna organisation är väldigt givande och man får uppleva Nairobis andra sidor än stadskärnan. Att se slummen med personalen från KENWA är en unik upplevelse som troligtvis skulle vara svår att få genom en resebyrå. Samtidigt får man se klyftorna i det kenyanska samhället och baksidorna av rika och fattiga. Boendet för volontärerna är hos en kenyansk familj, vilket erbjuder en lite mer genuin kenyansk upplevelse.
 
MVH / Helena

 
Mer info och ansökan som volontär: www.kenwa.org

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *