Ge en hjälpande hand i Kenya

Jag fick ett mejl från Helena Nilsson som tipsar om en organisation i Kenya som söker volontär…
 
KENWA (Kenya network of women with aids) startades 1993 av fem HIV positiva kvinnor 1993. KENWAS arbete spänner över flera områden, men det är alltid infekterade kvinnor och deras barn som står i centrum.
   De har bland annat sju drop-in center i slumområden, de erbjuder HIV-test och rådgivning, de har matprogram för ekonomiskt utsatta kvinnor och bedriver även mikrolånsverksamhet. De sprider också kunskap om hur sjukdomen och bekämpar fördomar som finns om HIV/AIDS.
   På barnhemmet i Muranga bor idag 45 föräldralösa barn, alla påverkade av HIV/AIDS varav 22 av barnen själva bär på viruset. På barnhemmet arbetar personalen för att skapa en så bra framtid för dessa barn som möjligt.
 
Volontärarbetet baseras på personens tidigare erfarenhet för att maximera den ansökandes kunskaper och erfarenheter. Arbetet kan bestå av fältarbeten ute i slummen i form av hembesök eller outreach, där fokus ligger på att få människor att HIV-testa sig. För volontär som har kontorserfarenhet kan arbete anpassas på huvudkontoret.
 
Kvalifikationer som söks hos volontärer är:
* Personlig mognad
* Egen initiativ förmåga
* Engagemang
* öppensinnad
* Tidigare erfarenhet och relevant utbildning är meriterad men inte ett krav
 
Vi söker en person som har ett stort intresse för kvinnorättsfrågor, mänskliga rättigheter samt utvecklingsarbete. Detta är ett bra tillfälle att se hur en gräsrotsrörelse arbetar, samt hur människor och organisationer samarbetar på plats. Vi ser att de sökande ska kunna spendera minst en månad hos organisationen.
 
Mer info om volontärarbete på KENWA och om ansökan, var vänlig mejla:
helena.nilsson85@spray.se
 
Eller besök hemsidan: www.kenwa.org

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *