Heta källor i Egypten

Hela kusten längs Röda havet inklusive Marsa Alam och Safaga erbjuder ett praktiskt taget perfekt klimat för olika behandlingar i rika mineralvatten, med upp till 35 procent mer salt än genomsnittshavet. Det är särskilt känt för att bota psoriasis. Kurvan över bukten i Safaga står för det lugna havet, som reflekterar UV-strålar. även vid Röda havet och inte långt bort från Kairo hittar man Oyoun Mossa (Moses källor) och Hammam Pharaon (Faraos bad). Bägge har vatten med högst svavelsyra i världen. Det varma, torra klimatet är perfekt för återhämning från värk och smärta.
 
Moses källor har tolv olika områden medan Faraos bad består av en klippig grotta fylld med 27-gradigt vatten som ofta besöks av lokalbefolkningen. Vattnet strömmar ner direkt från berget till en 100 meter lång naturlig sjö alldeles intill havet. En liten grotta som används som en naturlig bastu har skapats i bergsväggen ovanför. Det är vetenskapligt bevisat att vattnet från den här källan kan lindra en rad sjukdomar, bland annat reumatism, reumatoidsmärtor, njursjukdomar, lunginflammation och flera hudsjukdomar.
 
Den populära semesterorten Ain Sokhna är känd för sina svavelrika källor, och även Aswan är känd för att lindra åkommor som reumatism, psoriasis, eksem och akne. Bahariyaoasen är känd för sitt soliga och torra väder året om med sina 398 varma och kalla källor med vatten som består av både svavel och mineraler.

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Tags:

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *