Tips på volontärjobb i Ghana

The Voluntary Workcamps Association of Ghana arrangerar en mängd olika projekt runt om i landet för att exempelvis bygga skolor eller plantera träd i regnskogen. Varje projekt pågår tre till fyra veckor och det är både utländska och ghananier som är med och arbetar som volontärer.
   Det är en registreringskostnad på ca 1 900 kronor för att delta i ett projekt och sedan ytterligare ungefär 950 kr för att delta i ytterligare projekt. Sedan ingår enkelt boende och mat, plus att du bor gratis på organisationens hostel i Accra innan du startar ditt projekt och upp till fyra veckor efter att du deltagit i projektet. Arbetsdagarna är ungefär sju timmar långa fem dagar per vecka.
www.volu.org
 
På följande sajt finns tips på ett flertal olika volontärmöjligheter i Ghana. Kostnaderna varierar för att arbeta här, men vanligen ca 2 800 kr för första månaden och ungefär 2 000 kronor för månaderna därefter (i avgiften ingår mat och boende):
www.kidsworldwide.org/ghana.htm
 
Voluntary Childaid
Denna organisation i Ghana (västra Afrika) erbjuder volontärjobb som lärarhjälp i skolor, assistenter till sjuksköterskor på sjukhus och kliniker, hjälpreda på barnhem eller hjälpa till med att bygga skolor. Kostnaden för att delta blir billigare desto längre du stannar, vilket bland annat inkluderar boende hos en värdfamilj och frukost och middag. En månad kostar exempelvis 610 euro och tre månader ligger på 1 060 euro.
www.voluntarychildaid.org/en/typeofwork

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *