Vilda djur har räknats i Kenya och Tanzania

I ett strax över 24 000 kvadratkilometer stort område i Kenya och Tanzania har man räknat djur (man gjorde detta från luften). Bland annat kom man fram till att det fanns över 13 000 zebror, 4 164 giraffer, 1 420 elefanter och 762 kameler. Man räknade även lejon, men det gick snabbt, för det finns bara tre stycken.
   Området som man räknade djur i var Amboseli-West Kilimanjaro/Magadi- Natorn Landscape, som utgör delar av södra Kenya och norra Tanzania. Närmare bestämt Chyulu hills i öster, Arusha National Park i söder, Lake Natron i väster och Lake Magadi uppe i norr. Om du vill veta mer exakt var det finns mest djur i detta område, kolla då in denna utförliga rapport (många sidor):
www.kws.go.ke/export/sites/kws/info/publications/census_reports
/Amboseli_West_kili_Magadi_Natron_2010_census_report.pdf

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email