Heta tips från Egypten

Jag fick ett mejl från egyptens turistbyrå med några shoppingtips för den som besöker Egypten och till exempel tipsar de om att…
 
Den egyptiska bomullen kan vara något att köpa med hem. Besökare kan köpa allt ifrån lakan och handdukar till t-shirts, byxor och klänningar. Det är även populärt att sy upp kläder hos en lokal skräddare.
 
Egypten är en av världens största parfymproducenter. Till skillnad från andra länder är parfymerna som tillverkas där baserade på olja och inte alkohol. I Egypten kan man både köpa färdiga dofter och göra sin egen parfym genom att blanda olika essenser. Parfymen hälls upp i vackert utformade glasflaskor.
 
Det finns ett stort utbud av kryddor i Egypten. Allra enklast och billigast köper man dem i basarerna. Eftersom de är lätta i vikt är de perfekt att köpa med sig hem.
 
Prutningstips
 
Att pruta är en del av den egyptiska kulturen och det är klokt att alltid pruta på varans utgångspris. Detta gäller särskilt på stadens marknader. Förhandlingen kräver humor och tålamod. Det handlar inte om någon kamp, utan snarare om verbal gymnastik för att komma fram till ett pris som båda vinner på.
 
Startpriset är alltid högt. Acceptera det inte, men förolämpa inte heller säljaren med ett löjligt lågt motbud. Prutningens gyllene regel brukar vara att erbjuda hälften av det du är villig att betala.

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Tags: