Mayday Project kan ge gratis flyg till Australien

Den internationella finanskrisen skapar problem inom reseindustrin i Australien, då färre besökare kommer till landet. Nu håller dock ett förslag (kallat Mayday Project) på att tas fram, som skall presenteras på regeringshåll och går ut på att man skall erbjuda gratis flygresor till Australien. Som motprestation för gratisflyget, måste besökaren i förbinda sig att spendera minst 5 000 AUD under besöket i Australien (det är ungefär 25 000 kr).
   Detta verkar vara ett seriöst förslag och pengarna för flygbiljetter skall tas från landet budget man har för att marknadsföra sig som ett turistland. Just nu håller olika delar inom landets turistindustri på att komma fram till ett konkret förslag och gemensamt ställa sig bakom det (innan man lägger fram det till regeringen).
   Det är ännu oklart om besökare från alla världens länder kan få gratis flyg, eller om det kommer att riktas mot exempelvis besökare från USA och Storbritannien. Det framgår inte heller om det blir någon gräns på antalet gratisflyg som kommer att erbjudas.
www.theage.com.au/travel/travel-news/plan-to-give-tourists-free-flights-20090312-8vns.html

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email