Centralamerika – Nyligen ändrade Gula febern regler i PanamaLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

I Panama ändrade man – Ministry of Health – nyligen (den 1 november 2008) reglerna för vaccinering mot Gula febern (för de som kommer från länder med Gula febern varning eller de som skall resa till ett sådant land). De har även utfärdat en rekommendation till resenärer som skall besöka provinserna Darien and Kuna Yala att vaccinera sig mot Gula febern.
Just nu gäller följande:
* Effective November 1, 2008 yellow fever vaccination will be a RECOMMENDATION and not a requirement for passengers coming from or departing to countries with the risk of transmission of this disease.
*Further to an analysis of the epidemiologic situation of Yellow Fever of the countries with risk of transmission, we recommend the yellow fever vaccination to passengers coming from or departing to the following countries: Bolivia, Brasil, Colombia, Ecuador, Peru and Venezuela in South America and Angola, Benin, Burkina, Faso, Cameron, Democratic Republic of El Congo, Gabon, Gambia, Guinea, Liberia, Nigeria, Sierra Leona and Sudan in Africa.
* As an additional preventive measure, visitors arriving the country and going to the eastern part of Panama province, Darien and Kuna Yala in the Republic of Panama, are recommended to take the yellow fever vaccine at least 10 days prior to traveling to these geographic areas.
www.visitpanama.com/html/noticias.php?id=43&tipo=N

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)