Se upp med felbehandlande och dyra läkare i BulgarienLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

Jag gillar Bulgarien och tycker det är ett spännande, billigt och trevligt land.

Men om du skulle bli sjuk eller råka ut för en olycka i Bulgarien och behölver söka läkarhjälp, så är det viktigt att besöka rätt sorts läkare i landet.
   Den som väljer ”fel” läkare i Bulgarien riskerar att bli felbehandlad (eller få överflödigt behandling) och det kan till exempel handla om att de ger för mycket eller fel medicin.
   Dessutom är risken stor att få en faktura/räkning som är orimligt dyr och det finns även många svenskar som blivit pressade på att betala för behandling som inte utförts.
   Det kan till och med gå så långt (om du blivit behandlad av ”fel” läkare), att du kan få inkassokrav och hot om rättsärenden och betalningsanmärkning.

Det är SOS International (samarbetsorganisationen för de vanliga hemförsäkringsbolagen) som på sin hemsida varnar för läkarbesök i Bulgarien.

De oseriösa läkarna i Bulgarien tar ofta hjälp av Global Assistance (en bulgarisk faktureringsfirma som skriver orimligt dyra fakturor för läkarbesök) och en läkare eller vårdcentral i Bulgarien som samarbetar med dem skall du absolut inte konsultera.

På SOS sida kan du läsa mer läkarvård i Bulgarien:
www.sos.dk/da/bulgaria/Svensk/fraagorochsvar

På denna sida finns fakta om de läkare i Bulgarien som SOS International rekommenderar (bra lista att skriv ut och ta med om du skall resa till Bulgarien):
www.sos.dk/da/bulgaria/Svensk/laekarekliniker/index.html

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *