Upplev Kina med tåg

Kina är ett gigantiskt tågland med tusentals tåglinjer som rutar in landet. Det finns alla varianter, allt från supermoderna snabbtåg som ”flyger” fram, till långsamma tåg som stoppar på var och varannan station.

Landets officiella tågtidtabell är bara på kinesiska och ingen officiell sajt på engelska. Jag har dock hittat ett par alternativa sajter på engelska med tidtabeller och info för tåg i Kina. Plus att jag hittat ett par sajter på engelska för ett antal speciallinjer i Kina.
 
Duncan Peatties sajt har tågfakta och han har även översatt den kinesiska tågtidtabellen till engelska (en pdf-fil med tidtabeller för 3 900 tåg mellan 1 000 stationer). Du kan ladda hem den – kostar inget, men han vill gärna ha en donation för slitet med översättningen.
www.chinatt.org

Här kan du söka tidtabeller online:
www.chinatravelguide.com/ctgwiki/Special:CNTrainSearch

En annan sajt med tåginfo är Chinahighlights avdelning med flera tidtabeller för Kinesiska tåglinjer (tidtabellerna verkar uppdateras en gång per år):
www.chinahighlights.com/china-trains

Tåglinjer från Hong Kong och upp genom Kina
Från Hong Kong finns tre stycken tåglinjer upp genom Kina och sajten om dessa linjer är på engelska. Tåglinjerna är Beijing line (tar 23,5 timmar), Shanghai line (tar 18,5 timmar) och Guangdong line (stannar i Changping, Guangzhou East, Foshan och Zhaoqing och hela resan tar ca två timmar). I Hard Sleeper (enkel sovplats) kostar det från 574 hong kong dollar (ca 473 kr) till Peking och från 508 hong kong dollar (ca 419 kr) till Shanghai.
www.it3.mtr.com.hk/B2C/frmFareBeijing.asp?strLang=Eng
www.it3.mtr.com.hk/B2C/frmScheduleBeijing.asp?strLang=Eng

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email