Äventyr i Thailands nationalparkerLågpris >>> flyg - hotell - reseförsäkring - e-guidebok

Jag fick ett mejl från Thailands turistbyrå och de ville mycket gärna tipsa om fem natursköna nationalparker i Thailand som bjuder på allt från sandstränder och regnskog till vandring på Thailands högsta berg…

1. Mo Koh Phetra National Marine Park
Ligger i kustlandskapet kring Trang och Satun söder om Krabi mot Malaysia och består av drygt 30 korallöar som till exempel Koh Phetra, Koh Khao Yai, Koh Bulong och Koh Laoliang. Parken består av bland annat sandstränder, kalkstensformationer, regnskog, mangroveträsk och korallöar.

2. Khao Sok National Park
En av de mest populära nationalparkerna i Thailand inte minst på grund av närheten till turistorterna Phuket och Khao Lak. Här tornar kalkstensbergen upp sig mellan sjöar och floder i regnskogen där det finns vandringleder av olika svårighetsgrad. I området erbjuds även enklare och lyxigare hydd- eller tältboende, elefantridning och forspaddling.

3. Mo Koh Chang National Marine Park
En av de största marina nationalparkerna ligger cirka 30 mil öster om Bangkok i Trat-regionen nära Kambodja och består av ett 50-tal öar som till 70 procent är skyddade mot exploatering. Med den största ön Kho Chang som bas kan man utforska parkens unika natur med orörda stränder, regnskogsdjungler och korallöar.

4. Doi Inthanon National Park
Ligger i norra Thailand sydväst om Chiang Mai nästan på gränsen mot Burma. Det här är landets högst belägna nationalpark med vandringsleder kring landets högsta bergstopp Inthanon på 2 565 meter. Här är klimatet svalare och växtligheten lägre än i parkerna söderut – något som inbjuder till längre vandringar. Fågellivet är rikt, det sägs finnas över 360 olika fågelraser i parken.

5. Kaeng Krachan National Park
I Phetchaburi några timmar söder om Bangkok och väster om Hua Hin på gränsen mot Burma ligger den här relativt okända och exotiska parken. Det är framför allt den vilda och vackra naturen som lockar med regnskogsklädda kullar, vattenfall och campingmöjligheter. Här finns även vilda djur som bland annat elefant, gibbonapor och vildsvin.

Följande sida har fakta om alla Thailands nationalparker:
dnp.go.th/parkreserve/nationalpark.asp?lg=2

 
 
 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Stolta partners till jordenrunt.nu

    Booking.com

             

             

    Fler Reseföretag som tar dig ut i världen

    Annonsera på jordenrunt.nu
jordenrunt.nu på Facebook
jordenrunt.nu på twitter
RSS prenumerera på jordenrunt.nu
Robert \\