Topp Tio sevärdheter i CentralasienLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

Ett lite ovanligt resmål i Asien är området Centralasien med stan-länderna (Kazakstan, Uzbekistan och Tajikistan med flera). Lonely Planets föreslår följande lista med de tio bästa sevärdheterna i Centralasien.

1. Samarkand, Uzbekistan
2. Bukhara, Uzbekistan
3. Khiva, Uzbekistan
4. Pamir Highway, Tajikistan
5. Tian Shan Mountains, Kyrgyzstan
6. Almaty, Kazakhstan
7. Merv, Turkmenistan
8. Tash Rabat, Kyrgyzstan
9. Lake Song-Köl, Kyrgyzstan
10. Yasaui Mausoleum, Turkistan, Kazakhstan

Ps. Om du skall till Centralasien bered dig på att det kan vara vissa problem att ordna visum och sedan bör du även vara redo på att det kan krävas mutor regelbundet (till poliser som vill dryga ut en låg lön bland annat).
   Har hört många resenärer som klagat på detta.
   Själv var jag en gång i tiden i Kazakstan och då fick jag muta mig ut ur landet. Gränsövergången stängdes nämligen helt oväntat under tre dagar (fick vänta i gränsstaden tre kilometer före gränsen) och som en följd av detta hade mitt visum gått ut med ett par dagar och jag fick muta en gränsvakt för att han skulle släppa igenom mig till Kina…

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *