Malaysia – Nya busslinjer på Borneo

I september skall man testa en ny busslinje mellan två platser på den malajsiska delen av Borneo. Den skall gå mellan Miri (Sarawak) och Kota Kinabalu (Sabah) och på vägen köra genom Brunei (som är ett eget land). Tidigare har det inte funnits någon busslinje för denna sträckning, men nu skall det alltså bli avgångar dagligen och restiden blir ungefär tio timmar.
   Ett Indonesiskt bussbolag kör även på test en linje från Pontianak (Indonesiens del av Borneo) till Bintulu, Sarikei och Miri i Sarawak. Denna är just nu i teststadiet, men tanken är att det skall bli permanent.
www.sabahtourism.com/en/news/342-miri-kk-bus-route-via-brunei

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email