Nuweiba – Egyptens dolda oasLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

Jag fick ett mejl från Egyptens Turistbyrå och de ville tipsa om Nuweiba…

Inbäddad mellan Sinais praktfulla berg och Akabavikens vackra stränder ligger den charmerande semesterorten Nuweiba. Den lilla orten har mycket att erbjuda, allt från fantastisk dykning och snorkling bland enastående korallrev till spännande utflykter och äventyr.

Nuweiba är beläget på Sinaihalvön, 18 mil norr om Sharm el Sheikh och passar den som söker en semesterort bortom de stora turistområdena. Det kristallklara vattnet och de härliga sandstränderna i kombination med de sargade bergen gör Nuweiba till en av Egyptens charmigaste orter.

Är man nybörjare och vill prova på att dyka eller snorkla är Nuweiba en bra utgångspunkt eftersom dykplatserna är lättåtkomliga från stranden. De mer erfarna dykarna kan ta sig ut till reven i nationalparken Abu Galum, där mångfalden av marint liv är enastående. Här finns bland annat barracudor, fjärilsfiskar samt sköldpaddor.

– Kontrasterna mellan magnifika berg och Röda havets vackra stränder gör Nuweiba till en oerhört charmig semesterort. Ett tips om man åker till Nuweiba är att besöka det charmiga slottet Zaman varifrån man har en betagande utsikt, säger Mrs Nahed el Sobky, Nordenchef för Egyptiska turistbyrån.

Mer info på: www.egypt.travel/city/index/nuweiba

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

One thought on “Nuweiba – Egyptens dolda oas

  1. Ulf skriver:

    Var till Nueba 1976 då Sinai var ockuperat av Israel. Det var då ett israeliskt semesterparadis. När Israel överlämnade Sinai till Egypten, tror det var 78; jämnade man Nueba med marken med bulldozers…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *